خانه » استاندارد API چیست و چه کاربرد هایی دارد؟
استاندارد API را بهتر است این گونه معرفی کنیم که در مورد استانداردها در صنعت نفت، برای آموزش استانداردهای معتبر و مهم در صنعت نفت و گاز رو تفکیک کنیم.
فلسفه و ذات ایجاد استانداردها، افزایش ایمنی و درکنار این مهم استانداردها به عنوان زبان بین المللی بین متخصصین است. مثل استانداردها ISO،DIN،ASA و …صنعت نفت و گاز از این استانداردها مستثنی نیست و بخاطر حساسیت بالا دارای استانداردهای بالا و با دقت بالا می باشد.تا عملیات استخراج، انتقال و پالایش نفت و گاز با بیشترین ایمنی انجام شود.
API در کنار استانداردهای داخلی و خارجی از جمله ASTM، AGA، IPS، IGS،DIN و… استانداردهای مطرح در زمینه نفت و گاز می باشد. پروژهای جهانی و همچنین پروژه های داخلی براساس این استانداردها پیش می رود. API علاوه بر استاندارد در زمینه صدور سرتیفیکیت و آموزش هم فعالیت دارد.کاربرد های استاندارد API
API یا همان American Petroleum Institute انجمن نفت آمریکا سالیانه 3000 محصول چند رسانه ای در زمینه نفت و گاز، پتروشیمی، پالایشگاه، انتقال مواد، اکتشاف و ایمنی تولید می کند و در خدمت صنعت جهانی نفت قرار می دهد.
API علاوه بر لوله در زمینه محصولات صنعتی نظارت دارد، همانند:
در مجموع 700 عنوان استاندارد API در زمینه لوله ، شیر آلات، توربین، کمپرسور، نصب تجهیزات استاتیک و دینامیک و … می باشد.
API در زمینه لوله ها دارای گرید های B, A, X42, X52, X60, X65, X70, X80 می باشد.لوله های API از لحاظ ویژگی مکانیکی و شیمیایی به 2 دسته PSL1, PSL2 دسته بندی می شوند. تفاوت این دو در بازرسی و صدور گواهینامه می باشد.
لوله های API قبل از ورود بازار توسط نیروهای کنترل کیفیت مورد بازرسی چشمی، NDT ( تست غیر مخرب) و همچنین تست هیدرواستاتیک قرار میگیرد.
کنترل کیفیت یکی از ملزومات گواهی نامه صادر شده از توسط شرکت تولید کننده می باشد که به مشتری باید تحویل داده شود.
گریدهای پرکاربرد و شرایط کاری این گریدها به شرح زیر میباشد:
در لوله های API برای محافظت از رطوبت هوا و اکسید شدن داخلی لوله در دوسر آنها از کپ پلاستیکی و در سایزهای بزرگ از کپ فلزی استفاده میشود.دو سر لوله ها به صورت صاف(PLAIN) یا زاویه دار (BEVELED) به بازار عرضه می شود.
لوله های API تولید شده در کارخانه یاران و سپاهان به لوله ای API گازی معروف هستند. این لوله ها به دلیل استفاده در ساختمان مسکونی و به علت فشار کاری پایین دارای تفاوت در ساختار شیمیایی و خواص مکانیکی نسبت به گریدB می باشد تا از لحاظ هزینه به صرفه باشد.
گاز ترش یا همان Sour gas گونه ای از گاز طبیعی است که در ترکیب شیمیایی خود مقداری هیدروژن سولفید (H2S) و کربن دی اکسید(CO2) دارد که وجود مقدار بیش از 7/5 میلی گرم از این ترکیب شیمیایی باعت اسیدی شدن گاز میشود.
علاوه بر سمی بودن این دوگاز، باعث خوردگی شدید در خطوط انتقال گاز و تجهیزات درگیر با این گاز میشود. حتما باید از گرید PSL2 استفاده شود. در غیر اینصورت فاجعه دور از انتظار نیست.
کارشناسان فنی و فروش ما در مجموعه تمام تجهیز پاسخگوی سوالات شما عزیزان می باشند.
همچنین دیگر مقاله با نام معرفی استاندارد ASTM نیز در وبلاگ تمام تجهیز توسط کارشناسان فنی نوشته شده است و شما می توانید آن را مطالعه نمایید.