خانه » انواع لوله و اتصالات
لوله و اتصالات فلزی از پر کاربرد ترین لوله های مورد استفاده در صنعت، ساخت و ساز ها، تجهیزات پتروشیمی و … است که استحکام و مقاومت بالایی دارد. از لوله های فولادی برای انتقال سیالات استفاده می شود و اهمیت ویژه ای در بخش پایپینگ دارد. فلزی انواع و سایز های مختلفی دارند که در ادامه به تشریح آنها خواهیم پرداخت.
اتصالات مانیسمان:
اتصالات مانیسمان در لوله و اتصالات فلزی یکی از رایجترین نوع اتصالات هستند که با روشی خاص و به صورت بدون درز تولید می شوند و عموما از جنس فولا هستند.
اتصالات دنده ای سیاه:
اتصالات دنده ای سیاه یکی دیگر از انواع لوله و اتصالات فلزی است که برای اتصال لوله های سیاه درز دار و تجهیزات مکانیکی استفاده می شود. این اتصالات به حالت رزوه ای می باشد و حداکثر تا سایز 6 اینچ کاربرد دارد.
اتصالات دنده ای گالوانیزه:
اتصالات دنده ای گالوانیزه یکی از قدیمی ترین روش های تولید اتصالات فلزی است که هم برای اتصال لوله های فلزی و تجهیزات مکانیکی استفاده می شود و این اتصالات به حالت رزوه ای است.
اتصالات سیاه درز دار:
اتصالات سیاه درزدار همانند اتصالات مانیسمان در بین اتصالات جوشی قرار دارد، البته در مراحل ساخت و تولید تفاوت هایی نیز دارد. برای تولید این نوع اتصالات اصولا با استفاده از درز و جوش روی اتصالات است و به دلیل کیفیت بالا و قیمت های مقرون به صرفه، یکی از محبوب ترین و پر کاربردترین اتصالات در روش های جوشی است.
اتصالات فشار قوی دنده ای:
اتصالات فشار قوی دنده ای به صورت رزوه ای بوده و برای اتصال شیر آلات و لوله های فلزی بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. این اتصالات فشار قوی به خاطر ضخامت زیادی که دارد، می تواند فشار فشار زیادی را تحمل کند و این فشار ها به صورت کلاس های 6000، 3000 و 2000 دسته بندی می شود.
اتصالات فشار قوی ساکت ولد:
اتصالات فشار قوی ساکت ولد برای قرار گرفتن یک لوله درون اتصال مورد استفاده قرار می گیرد، برای این ارتباط هم از یک فرو رفتگی استفاده می شود. بعد از قرار دادن لوله درون این فرو رفتگی، اطراف لوله جوشکاری می شود و به دلیل همین جوشکاری، اتصالات فشار قوی ساکت ولد از استحکام و آب بندی بیشتری برخوردار هستند.
تبدیل گالوانیزه:
تبدیل گالوانیزه از پر مصرفترین و پر کاربرد ترین نوع اتصالات است که به صورت رزوه ای می باشد و همچنین به صورت آچار خور است و می توان با آچار آن را باز و بسته کرد.
لوله سیاه درزدار:
لوله سیاه درزدار با وزن های 7 الی 152 گیلوگرم، با سایز های 1، 2 و 3 اینچ و با ضخامت بدنه 5/2 تا 8/4 میلی متر تولید شده و دو نوع سبک و سنگین دارد.
لوله گالوانیزه:
لوله گالوانیزه به لوله های فلزی می گوند که سطح بالاییش را با فلز روی می پوشانند. این لوله ها را بر اساس جنس به دو دسته لوله های گالوانیزه فولادی و لوله های گالوانیزه آهنی تقسیم می کنند و کاربرد های زیادی به دلیل استحکام و کیفیت دارند.
لوله مانیسمان: این لوله به صورت بدون درز می باشد و با سایر لوله ها فرق دارد، چرا که لوله های درز دار حتی در بهترین شرایط در فرایند جوشکاری می تواند ترک بر دارد. به همین دلیل عدم داشتن هر گونه درز از مقاومت و استحکام بالایی برخوردار است و از محبوبت ویژه ای بر خوردار است.
لوله و اتصالات پلیمری گاها جایگزین لوله و اتصالات فلزی می شود، چرا که از مزایایی ویژه ای برخوردار است. همچنین از لحاظ اقتصادی نیز مقرون به صرفه است. امروزه با وجود کشف خواص مواد؛ با استفاده از خواص فیزیکی و شیمیایی موادی همچون پلاستیک، لوله و اتصالات پلی اتیلن ساخته شده است.
از مزایای لوله و اتصالات پلیمیری می توان به منعطف بودن لوله، افت فشار بسیار ناچیز، نارسایی الکترسیته، رسوب پذیری کم، قیمت کم و … اشاره کرد.
ناگفته نماند، در کنار مزایای ویژه این لوله ها معایبی همچون: تحمل و مقاومت پایین در برابر دما و فشار کم و قابلیت اشتعال لوله و اتصالات پلیمری، را نام برد. در ادامه به معرفی لوله و اتصالات پلیمری خواهیم پرداخت.
لوله و اتصالات پلیمری شامل:
تک لایه: به همان لوله های سفید رنگ و پلیمری می گویند که مقاومت زیادی دارد و به جای لوله های مسی، فولادی و گالوانیزه استفاده می شود.
5 لایه: از به روزترین موارد در لوله کشی هاست که از دو لایه پلی اتیلن و بعد دو لایه چسب و سپس یک لایه میانی آلمینیومی ساخته شده است.
پلی اتیلن جوشی: یکی از روش هاست که می تواند به صورت جوشی لوله های پلی اتیلن را به هم وصل کند و نقش بسیار مهمی در صنعت لوله کشی دارد.
پلی اتیلن پیچی: با استفاده از مادگی لوله ها به هم وصل می شوند، و به صورت رزوه ای است. لوله های پلی اتیلن پیچی به صورت جوشی نیستند و قیمت های مقرون به صرفه و پایین تری هم دارند. همچنین قابل ذکر است از لوله و اتصالات پلی اتیلن پیچی می توان چندین بار استفاده کرد.
پوش فیت: لوله و اتصالات پوش فیت به صورت جوشی بوده و با لوله های پلی اتیلنی در رقابت است و در لوله کشی ساختمان ها کاربرد دارد. این لوله ها ی پوش فیت هزینه پایینی دارد، همچنین به دلیل جنس پروپیلن استحکام بسیار بالایی برخوردار است که باعث شده است از لوله های پلی اتیلن برتر باشد.
پلیکا: یکی دیگر از انواع لوله و اتصالات پلیمری است که از جنس ماده PVC است و به رنگ طوسی در بازار موجود می باشد. لوله پلیکا به آسانی پوسیده نمی شود، هیچ گاه زنگ نمی زد ومقامت بالایی دارد؛ به همین دلایل است که در بین مصرف کننده ها محبوبت بالایی دارد.
برای اطلاعات بیشتر در مورد لوله های فلزی می توانید مقاله معرفی لوله فلزی و کاربرد های آن در صنایع و همچنین لوله های پلیمری و کاربرد های آن را مطالعه کنید. در صورت تمایل به خرید میتوانید با کارشناسان فنی و فروش ما با شماره ۶۶۶۷۲۹۲۹ تماس حاصل فرمایید و از مشاوره کارشناسان حرفه ای و با تجربه ما استفاده کنید.